Vabilo Kolegice – Nova Gorica in Ajdovščina

Spoštovani,

v Novi Gorici in Ajdovščini odpirajo nova mesta za udeleženke v projektu Kolegice. Sodelovanje pomeni, da vam lahko pomagajo najti mentorico, ki je na poti do svojega kariernega razcveta zasledovala podobne cilje kakor vi.

Kolegice vas vabijo, da se prijavite tukaj: https://app.nefiks.si/activity/1082 in jesen 2018 preživite v njihovi družbi.

Na kratko o Kolegicah 

Na Zavodu Nefiks želijo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. To je bila osnova, na podlagi katere se je leta 2012 rodil projekt Kolegice, ki ga od takrat naprej leto za letom uspešno razvijajo v lokalnem okolju. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti. 

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Če imate za njih še kakšno vprašanje, jih kontaktirajte na kolegice@nefiks.si.