Vabilo: Cmepius, VALORIZACIJSKA KONFERENCA “Pripovedujemo zgodbe”

17. 9. 2018 | Aktualno, Napovedujemo

Obveščamo vas o valorizacijski konferenci CMEPIUS “Pripovedujemo zgodbe”, ki bo potekala v Grand Hotelu Union, v Ljubljani, 11. oktobra 2018.

Vse informacije: CMEPIUS konferenca_vabilo in program

Spletna stran: http://konferenca.cmepius.si/ 

Spoštovani,
Valorizacijska konferenca CMEPIUS je eden izmed vidnejših in pomembnejših letnih dogodkov našega zavoda. Odkar skrbimo za programe EU, je konferenca postala naša stalnica. Z njo želimo pokazati rezultate številnih primerov dobre prakse ter projektov na področju mednarodnega sodelovanja, s katerimi slovenske izobraževalne institucije bogatijo in spreminjajo naš izobraževalni prostor.
Letos, bolj kot kadarkoli prej, dajemo glas, vlogo in prostor našim deležnikom, projektom, s katerimi že 15 let pletemo skupno zgodbo internacionalizacije izobraževanja. Skupaj bomo predstavili zgodbe, ki pričajo o strokovnem in osebnem razvoju učitelja (pri tem mislimo na vlogo učitelja v najširšem smislu, in sicer od vzgojitelja, do izobraževalca odraslih) ter izobraževalnih institucij skozi mednarodne projekte, sodelovanja, partnerstva, mobilnosti.
Mi številne zgodbe že poznamo, saj smo v tesnem stiku z našimi projekti. Širši javnosti ostajajo skrite in nepoznane. So pa to tiste prave zgodbe, katerim prisluhnemo in jih posrkamo z vsemi čutili. Srčne, posebne in osebne. So zgodbe, zaradi katerih se spreminja človek, institucija in širši prostor. Vse se začne in konča s človekom in učitelj, s svojim delovanjem vpliva na razvoj vseh ravni, ki jih želimo nasloviti.
V 15 letih smo skupaj pripeljali do konca veliko razvojnih projektov, še več je bilo posameznikov, ki jim je tujina odprla srce, um in obzorja. Trenutek je pravi, da skupaj ovrednotimo pomen mednarodnega delovanja ter njegov vpliv na osebni, strokovni in institucionalni razvoj, da pogledamo nazaj na vse dosežke in uspehe ter si pripravimo pot za naprej.
Hvaležni bomo, če boste tudi to veliko in pomembno zgodbo spisali skupaj z nami!
Vaš CMEPIUS