Strokovna ekskurzija v odvetniško pisarno WOLF THEISS

20. 6. 2018 | Aktualno, Za študente

V sklopu Kariernega centra Evropske pravne fakultete Nove univerze je dne 18.6.2018 potekala strokovna ekskurzija za študente v odvetniški pisarni WOLF THEISS, eno od vodilnih odvetniških podjetij v srednji, vzhodni in jugovzhodni Evropi. Podjetje združuje že več kot 340 pravnikov iz različnih okolij, ki delajo v pisarnah v 13 državah po vsej regiji CEE / SEE. V sklopu ekskurzije je potekal ogled izpostave Wolf Theiss v Ljubljani.

Študente Evropske pravne fakultete sta uvodoma nagovorili predstavnici podjetja, ga .Larisa Primožič ter Lea Remic,  ki sta predstavili organizacijo, način dela in poklicne izzive odvetništva v domačem in mednarodnem okolju. V nadaljevanju je sledil pogovor z diplomantko Evropske pravne fakultete go. Nežo Vončina, ki je trenutno zaposlena pri podjetju Wolf Theiss. Študentom je predstavila svojo karierno zgodbo ter z njimi delila pomembno znanje in izkušnje za uspešen prehod na trg dela.

Namen dogodka je bil študente seznaniti s pomembnimi informacijami glede kariernih izzivov in možnosti zaposlovanja v odvetništvu, z namenom izboljšanja njihovega prehoda na trg dela. Prav tako je bilo srečanje usmerjeno k povezovanju študentov z uspešnimi diplomanti fakultete z namenom širjenja znanja in izkušenj ter medgeneracijskega povezovanja.

Več informacij o podjetju se nahaja na www.wolftheiss.com.

PS: Tudi vaš predlog šteje! V primeru, da imate priporočila/ideje glede nadaljnjih strokovnih ekskurzij ali obiskov delodajalcev nam pišite na karierni.center@evro-pf.si. Z vami soustvarjamo pester nabor obštudijskih dejavnosti! Vabljeni k sodelovanju!