Razprava o stanju EU v Evropskem parlamentu v Strasbourgu

11. 9. 2018 | Aktualno, Za študente

Spoštovani,

Z vami delimo informacijo Evropskega parlamenta. 

Pozdravljeni, poletja je konec, začenjajo se politične razprave. Med najbolj pomembnimi bo septembrska razprava o stanju EU v Evropskem parlamentu v Strasbourgu. Poslanci bodo s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem govorili o dosežkih Unije in izzivih, s katerimi se bo soočala v prihodnje.

Letos se bo razprave na plenarnem zasedanju Parlamenta v Strasbourgu udeležilo tudi 10 zmagovalcev našega tekmovanja, ki so uspeli v okviru pobude ‘Tokrat grem volit’ prepričati največ ljudi. Razpravo bodo spremljali v plenarni dvorani Parlamenta in se srečali z njegovim predsednikom Antonijem Tajanijem.

Spremljate jih lahko na socialnih omrežjih, kjer bodo objavljali svoje vtise:

Gon çalo Gomes @goncalo.gomes.712

Karim Hallal Peche @karim_hallal/

Narcis George Matache Facebook

Dénes András Nagy Facebook

Jan Portisch @janothan_parker

Anastasia Veneziano @anastasiaveneziano

Diana Hliboceanu-Codreanu Facebook

Danijela Svircic @croqueen 

Mária Pluhárová @ampurediva  

Šimon Podešva @simon.podesva

Poslanci se bodo v razpravi o stanju EU posvetili prihodnjim izzivom pred Unijo, kot so Brexit, priseljevanje in trgovinski sporazumi. Ocenili bodo tudi dosežke EU v preteklem letu.

Razpravo lahko spremljate v živo 12. septembra ob 9.00 na http://www.europarl.europa.eu/plenary/sl/home.html, na Twitterju pa jo lahko komentirate s ključnikom #SOTEU. 

Ob tem pa ne pozabite – glas o evropskih volitvah 2019 želimo širiti še naprej. Delite svojo povezavo s prijatelji in jih prepričajte, da tokrat gredo volit: http://www.thistimeimvoting.eu/sl?recruiter_id=56146

Hvala,
Evropski parlament