Predstavitev knjige “Spomini in spoznanja: Diplomat, pravnik, politik”

Obveščamo vas, da Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) v okviru cikla »Slovenija in EU« vljudno vabi na predstavitev knjige prof. dr. Ernesta Petriča.

Predstavitev knjige “Spomini in spoznanja: Diplomat, pravnik, politik” bo potekala 

v četrtek, 13. decembra 2018, ob 16.00 uri,

v hotelu »Lev«, 13. nadstropje, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

 

Pred kratkim je izšla knjiga prof. dr. Ernesta Petriča z naslovom »Spomini in spoznanja-Diplomat, pravnik, politik«. Skozi knjigo spremljamo svojevrstno življenjsko pot avtorja in njegovo udejstvovanje kot mednarodnega pravnika, profesorja, diplomata, politika, ustavnega sodnika in intelektualca, ki je spoštovan doma in v tujini. Knjigo je izdala Mohorjeva založba iz Celovca.

O knjigi in avtorjevi življenjski poti bodo spregovorili:

  • prof. dr. Peter Jambrek, prvi predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije,
  • prof. dr. Srgjan Kerim, nekdanji minister za zunanje zadeve Republike Makedonije in predsednik Generalne Skupščine OZN 2007/2008,
  • Roman Kirn, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, nekdanji slovenski veleposlanik v ZDA, Mehiki in na Nizozemskem,
  • prof. dr. Ernest Petrič, avtor knjige, prvi slovenski veleposlanik v ZDA, nekdanji predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije, član in nekdanji predsednik Mednarodnopravne komisije (ILC) OZN.

Predstavitev knjige bo potekala v slovenskem jeziku, moderator pa bo doc. dr. Zijad Bećirović.

Prenos v živo na povezavi: http://www.ifimes.org/en/livestream  

Prosimo vas, da svoje sedeže v dvorani zasedete najkasneje do 15.55.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da svojo prisotnost obvezno potrdite na telefonsko številko (01) 430 15 33 oz. na elektronski naslov ifimes@ifimes.org.

Vabljeni!

Povezava: http://www.ifimes.org/si/9607 

Rezultat iskanja slik za spomini in spoznanja, petrič